Skip to content

Wilt u een 2de hands aanhangwagen kopen?

Lees dan zeker eens onze mening over een 2de hands aanhangwagen voor u zich laat vangen met een slechte aankoop.

Wij (Aanhangwagens Louben) verkopen en herstellen al sinds 1967 aanhangwagens. Wij krijgen vandaar ook wekelijks de vraag van klanten of ze bij aankoop van een nieuwe aanhangwagen hun oude aanhangwagen aan ons kunnen verkopen.
Echter nemen wij slechts per uitzondering een 2de hands aanhangwagen over vanwege verscheidene redenen:

 • In veel gevallen betreft het een aanhangwagen waar nog veel herstellingswerken aan zijn, waarbij ze mits een kleine opleg al een nieuwe aanhangwagen van kunnen aankopen.
 • Een verbogen chassis.
  Een verbogen chassis is een verzwakking in de constructie die alleen opgelost kan worden door een nieuwe chassisbalk te steken. Dit kan een zeer kostelijke zaak zijn omdat er in veel gevallen alles gedemonteerd moet worden om er aan te kunnen.
  Zonder deze vervanging geraakt de aanhangwagen niet door de keuring.
 • Een gescheurd chassis / een reeds zelfgelaste herstellingslas aan het chassis
  Een helemaal doorgescheurd chassis kan gelast en versterkt worden, echter kan dit een kostelijke herstelling zijn naargelang waar de scheur zich bevind. In de meeste gevallen betreft dit dan ook niet over 1 scheur en kan je hier ook uit concluderen dat de aanhangwagen zwaar overladen is geweest.
  Nog een belangrijke opmerking hierover is dat voor elke herstellingslas aan het chassis, een officieel lasattest nodig is.
  Zonder lasattest geraak je nooit door de keuring, en geen enkele professionele aanhangwagenbouwer zal dit op zich nemen.
 • Geen papieren van de aanhangwagen
  Dit is zoals een auto aankopen zonder papieren.
 • In sommige gevallen is de aanhangwagen nog in goede staat, met papierwerk en alles. Echter is de vraagprijs dan redelijk hoog in verhouding met een nieuwe aanhangwagen waar je zeker van kan zijn dat er geen verborgen gebreken zijn.

Dus in de meeste gevallen koopt u de miserie van een ander, terwijl de ander een nieuwe aanhangwagen heeft aangekocht!

2de hands aanhangwagen te koop

Dus zoals hierboven vermeld gebeurt het wel eens dat wij een 2de hands aanhangwagen verkopen.
Hiervoor kan u best onze facebook in het oog houden.

Nieuwe aanhangwagens met korting, en ex-huur modellen

Soms hebben wij wel nieuwe aanhangwagens die wij wegdoen met een korting, dit dan door een kleine niet belangrijke beschadiging, of door een speciale promotie, of als deze al langere tijd bij ons op stock staat.

Ook stellen wij onze huur aanhangwagens na een bepaalde tijd te koop om onze vloot up-to-date te houden of omdat er een nieuw model beschikbaar is.

Hiervoor kan u best onze Facebook in het oog houden.

Tot slot

U kan altijd bij ons terecht voor informatie over een 2de hands aanhangwagen die u in het oog heeft. Als u het zelfs klaar krijgt om deze mee te brengen kunnen wij deze even oppervlakkig onderzoeken naar problemen en enkele prijzen voor herstellingen meedelen.

Verder doen wij herstellingen aan alle merken en types van aanhangwagens, verkoop van nieuwe en verhuur van aanhangwagens.
U kan eventueel eens langskomen om te kijken naar een nieuwe aanhangwagen, dan heeft u toch al een beter idee over de prijzen en verschil in kwaliteit.

Back To Top