Skip to content

Duplicaat gelijkvormigheidsattest

Papieren van de aanhangwagen:


Verlies van papieren

U moet zich begeven naar de politie. Daar vraagt u een verslag van Verlies van Inschrijvingsbewijs en / of Verlies van Gelijkvormigheidsattest aan. Hierop moeten duidelijk volgende gegevens van de aanhangwagen vermeld zijn:

– chassisnummer
– merk
– PVG nummer
– Hoogst Toegelaten Gewicht (HTG)
– Nummerplaat

Nadien kan u voor het gelijkvormigheidsattest van de aanhangwagen bij ons terecht ( niet voor alle merken ). Neem hiervoor het volgende mee:
– De aanhangwagen
– Het officiële “Verlies van gelijkvormigheidsattest” .

Voor het inschrijvingsbewijs kan u terecht bij uw verzekering.

Bij aankoop van een nieuwe aanhangwagen:


– Voor aanhangwagens boven de 750 kg

Vanaf het moment dat u de aanhangwagen volledig betaald heeft krijgt u bij ons 2 documenten mee:
– het gelijkvormigheidsattest ( COC-attest )
– en een roos formulier om uw nummerplaat mee aan te kunnen vragen (Vignet 705)

Met het Vignet 705 en een kopie van het gelijkvormigheidsattest gaat u naar uw verzekering om de nummerplaat en de verzekering mee aan te vragen. Zodra u de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs voor de aanhangwagen heeft ontvangen ( via de post ) kan de aanhangwagen naar de technische keuring voor een eerste keuring. Hiervoor moet de aanhangwagen leeg zijn.

Indien wij met de aanhangwagen naar de keuring moeten gaan gelieve dan de nummerplaat, het inschrijvingsbewijs, het verzekeringspapier en het gelijkvormigheidsattest binnen te brengen. Om deze keuring te doen vragen wij € 125,- excl. 21% BTW

Op de keuring ontvangt u nog het keuringsbewijs met een keuringsvignet en het identificatieverslag. Het keuringsvignet moet u achteraan de aanhangwagen naast de nummerplaat plakken. Nadien beschikt u over volgende 6 officiële papieren:

– Het gelijkvormigheidsattest
– Het inschrijvingsbewijs
– Het keuringsverslag
– Het identificatieverslag
– Het verzekeringspapier
– Het keuringsvignet (op de aanhangwagen)

– Voor aanhangwagens t.e.m. 750 kg

Vanaf het moment dat u de aanhangwagen volledig betaald heeft krijgt u bij het gelijkvormigheidsattest ( COC ) mee. Dit is sinds oktober 2012 verplicht voor elke aanhangwagen !

Bij aankoop van een occasie aanhangwagen:

U moet met de papieren van de aanhangwagen ( zeker het gelijkvormigheidsattest en het inschrijvingsbewijs ) een administratieve keuring doen op de technische keuring. Na de administratieve keuring krijgt u het roos inschrijvingsformulier.

Met dit document en een kopie van het gelijkvormigheidsattest gaat u naar uw verzekering om de nummerplaat en de verzekering mee aan te vragen. Zodra u de nummerplaat en het inschrijvingsbewijs voor de aanhangwagen heeft ontvangen ( via de post ) kan de aanhangwagen naar de technische keuring voor een eerste keuring. Hiervoor moet de aanhangwagen leeg zijn.

Op de keuring ontvangt u nog het keuringsbewijs met een keuringsvignet en het identificatieverslag. Het keuringsvignet moet u achteraan de aanhangwagen naast de nummerplaat plakken. Nadien beschikt u over volgende 6 officiële papieren:

– Het gelijkvormigheidsattest
– Het inschrijvingsbewijs
– Het keuringsverslag
– Het identificatieverslag
– Het verzekeringspapier
– Het keuringsvignet (op de aanhangwagen)

Bij aankoop van een ingevoerde aanhangwagen:

Aangezien de wetgeving in alle landen elke dag kan veranderen, kan u zich best begeven naar een hoofdkeuringsstation (vb: te Noorderlaan, Antwerpen ) met alle papieren waarover u beschikt. Daar kan u vragen of u beschikt over al de benodigde papieren.

Daarna moet u met de aanhangwagen een ingevoerde keuring ( op afspraak ) doen. De aanhangwagen wordt dan volledig opgemeten, gewogen, en alle specificaties worden opgeschreven. Hiervoor moet ter plaatse de tamboer en de rollager van één of beide assen gedemonteerd worden.

Als de aanhangwagen goedgekeurd wordt, kan het enkele maanden tot één jaar duren voor de nummerplaat, het COC-attest en het inschrijvingsbewijs opgestuurd worden. Hierna moet de aanhangwagen opnieuw naar de keuring voor een eerste keuring.

Indien u wenst kunnen wij deze ingevoerde keuring voor u doen, gelieve hiervoor tijdig een afspraak te maken.

Back To Top