Skip to content

Wilt u een nieuwe gesloten aanhangwagen kopen? Kom dan zeker eens langs bij Aanhangwagens Louben te rondpunt Wommelgem / Wijnegem (nabij Antwerpen).

Sinds 1967 staan wij garant voor een goede service en kwaliteit als het gaat over verkoop, verhuur, herstellingen en maatwerk van aanhangwagens.

Wij verkopen de grote bekende topmerken zoals Saris, AnssemsHulco, Ebeco Walltrailers maar ook de oersterke BCW aanhangwagens.
Ons aanbod gaat van een kleine enkelasser tot een zware machinetransporter.

Indien mogelijk vragen wij u om hiervoor eens langs te komen. Zo kan u onze gesloten aanhangwagens in stock, of gelijkaardige modellen eens van dichtbij komen bekijken. Zo heeft u een beter beeld van de kwaliteit, de mogelijkheden, accessoires,… en kunnen wij u beter van dienst zijn.

Gesloten aanhangwagen Saris voor onze unit

Gesloten aanhangwagen kopen? Bekijk hieronder de meest gestelde vragen

Bij dit type van aanhangwagens is het de bedoeling om goederen droog en veilig te kunnen vervoeren, sommigen richten zo’n gesloten aanhangwagen ook in als magazijn of werkruimte.

Gewicht:
Een houten opbouw weegt aanzienlijk meer dan een opbouw met aluminium panelen (Aluvan) of borden (Anssems).

Hout rot:
Hout zal op termijn beginnen te rotten, ongeacht van welke kwaliteit de houten panelen zijn gemaakt.

“Levende” opbouw:
Het hout is met vijzen en eventueel bouten vastgemaakt aan het chassis en de omkadering. Omdat hout (zelfs nieuw) geen vaste constructie is zoals metaal en hout veel weegt zal de opbouw tijdens het rijden continu bewegen. Hierdoor beginnen de vijzen en bouten in het hout de gaten groter te maken waardoor deze uiteindelijk los staan. Dit heeft logischerwijze tot gevolg dat de kast niet meer stevig vast staat op het chassis.
Bijkomend, doordat de houten opbouw leeft zal de opbouw mettertijd lichtjes verwrongen staan waardoor zijkleppen, achtervallen,… ook iets verwrongen staan waardoor deze niet meer goed sluiten.

Een nieuwe opbouw voorzien is te kostelijk waardoor je beter af bent met een volledig nieuwe aanhangwagen.

(de houten panelen van Saris zijn wel voorzien van PPL hout, wat een soort van geplastificeerd hout is, waardoor de opbouw langer meegaat)

Kostprijs:
Een houten gesloten aanhangwagen is goedkoper in aankoop dan een aluminium model.
Echter op langere termijn is een aluminium / Aluvan gesloten aanhangwagen goedkoper omdat deze aanzienlijk langer kunnen meegaan. Een Aluvan kan mits wat zorg 40 jaar meegaan. (Een houten opbouw max. 10 à 15 jaar)

Een mobilhome / camper heeft een lange achterbouw ( afstand achterste wielen tot de trekhaak ) met gevolg dat de trekhaak van een mobilhome een veel grotere draaicirkel heeft tegenover een auto. De aanhangwagen zal hierdoor sterk onderhevig zijn aan trekkrachten naar alle kanten ( links, rechts en onder, boven ). De dissel is hiervoor het gevoeligste omdat deze de krachten rechtstreeks moet opvangen.

In zo’n geval raden wij altijd aan om of via maatwerk (BCW) de dissel extra te versterken tegen deze krachten of een zwaardere aanhangwagen te kopen dan nodig.

Ook raden wij een 1-asser aan omdat deze geen wringkrachten heeft zoals een 2-asser vanwege de 2 starre assen, een 1-asser kan je hierdoor ook gemakkelijk manueel verplaatsen.

Een oprijklep ( deur die onderaan scharniert en met behulp van gasveren open en toe kunt doen) is handig als je rollend materiaal wil vervoeren. Dit kan gaan van muziekinstallaties tot een motor. Doordat de oprijklep breed is voelt dit aangenaam en is het veiliger om te laden.

Hoe hoger de aanhangwagen hoe langer de oprijklep en hoe minder stijl de oprijhoogte wordt. Bij een bak tussen de wielen raden wij aan om minimum 150 cm binnenhoogte te hebben.

Daarentegen heb je wel meer plaats nodig achter je aanhangwagen om de oprijklep al open te kunnen doen en nog iets meer om te kunnen laden.
Het zwaartepunt wordt ook meer naar achteren verlegd, wat je al snel merkt bij een 1-asser.

De modellen

BCW Aluvan

Aluvan vlakke kast met versterkte spatborden

Type: MAATWERK
Doelpubliek: particulieren met een mobilhome en professionelen

Voordelen:

 • Zeer sterk gelast chassis
 • Warm bad verzinkt
 • Opbouw van Aluvan (metalen constructie met aluminium wanden)
 • MAATWERK

Saris

Gesloten aanhangwagen Saris FW150 voorkant

Type: bak tussen de wielen met houten opbouw
Doelpubliek: particulieren en professionelen

Voordelen:

 • 1-as geremd model op 750 kg verkrijgbaar
 • Veel opties mogelijk (zijdeur, zijluik, oprijklep,…)
 • Het hout is van een stevige multiplex en voorzien met een kunststoffen beschermlaag (soort geplastificeerd). Dit zorgt voor een aanzienlijk betere bescherming tegen de weersomstandigheden.
 • Lage prijs

Anssems GT

Gesloten aanhangwagen Anssems GTB750 211x126 VT2 open

Type: bak tussen de wielen met aluminium opbouw
Doelpubliek: particulieren en professionelen

Voordelen:

 • Laag eigen gewicht
 • Demonteerbaar deksel
 • Met oprijklep en steunpoten
 • Lage prijs

Wilt u een gesloten aanhangwagen kopen maar weet u toch niet goed welk merk of type?

Wij nodigen u graag vrijblijvend uit bij ons in de winkel om deze of gelijkaardige modellen eens te komen bekijken.
Zo heeft u een beter beeld van de kwaliteit, de mogelijkheden en kunnen wij u beter van dienst zijn.

Back To Top