skip to Main Content

Wilt u een nieuwe motortrailer kopen? Kom dan zeker eens langs bij Aanhangwagens Louben te rondpunt Wommelgem / Wijnegem (nabij Antwerpen).

Sinds 1967 staan wij garant voor een goede service en kwaliteit als het gaat over verkoop, verhuur, herstellingen en maatwerk van motortrailers.

Wij verkopen de grote bekende topmerken zoals Saris, AnssemsHulco, Ebeco Walltrailers maar ook de oersterke BCW aanhangwagens.
Ons aanbod gaat van een kleine enkelasser tot een zware machinetransporter.

Indien mogelijk vragen wij u om hiervoor eens langs te komen. Zo kan u onze aanhangwagens in stock, of gelijkaardige modellen eens van dichtbij komen bekijken. Zo heeft u een beter beeld van de kwaliteit, de mogelijkheden, accessoires,… en kunnen wij u beter van dienst zijn.

Motortrailer BCW foto zijaanzicht 31-08-2019
Motortrailer kopen? Bekijk eens ons superieur model.

Wij verkopen slechts 1 model van motortrailer, dit omdat deze motortrailer superieur is tegenover zijn concurrentie.

Deze motortrailer heeft een speciaal verlaagd chassis, dit maakt niet alleen het oprijden met de motor op de motortrailer heel gemakkelijk maar ook heel veilig omdat je gewoon naast je motor kan meewandelen.
(bij hogere laadvloerhoogtes komt het zwaartepunt van de motor te hoog waardoor 1 persoon deze niet kan tegenhouden moest de motor kantelen).
De lage laadvloerhoogte zorgt ook voor een laag zwaartepunt waardoor de motortrailer een ideaal rijgedrag heeft (ook op de autosnelweg ).

Je kan eenders welk moment kiezen om 1 of 2 motoren te vervoeren.
Bij 2 motoren neem je natuurlijk de 2 uiterste goten. Maar bij 1 motor is het belangrijk dat je de middelste goot neemt, omdat het zwaartepunt in het midden moet zijn om omkantelen van gans de trailer te voorkomen.

Deze motortrailer is een must have voor elke motorliefhebber !

Kan volledig op maat gemaakt worden !

Hieronder enkele van de meest gestelde vragen als ze een motortrailer kopen

Om het onderuitglijden van de motor tegen te gaan moeten de wielen in een goot staan. Dit kan een lange voorgeplooide goot zijn zoals bij onze motortrailer, of een motorwielklem waar het voorwiel in komt.

Bij gebruik van een motorwielklem is het belangrijk / handig dat deze correct is afgesteld. Zo kan je het voorwiel van de motor in de motorwielklem zetten om dat de motor volledig los te laten. Deze valt niet om als de klem correct is afgesteld.

Doe een kleine spanriem door het voorwiel en rond de motorwielklem of rond het einde van de goot. Zo wordt het voorwiel volledig tegen het einde getrokken.

2 spanriemen aan het stuur en een beetje naar voor toe vastmaken.

1 tyrefix (speciale spanriem: aanrader) of 2 spanriemen aan de achterkant.

Als de motor sterk in zijn vering getrokken wordt om er zeker voor te zorgen dat de motor niet zal loskomen tijdens transport, kan de vering beschadigd worden. Idem als de vering voor langere termijn in elkaar getrokken staat (stalling).

Vraag deskundig advies bij uw motorleverancier of kenners.

Aan het achterwiel kan je dit wel vermijden door gebruik te maken van een Acebikes Tyrefix. Dit is een versterkte lap die over het achterwiel komt, met 2 ratels en riemen om aan elke kant vast te sjorren.

Beide aanhangwagens hebben verschillende doeleinden !

Een motortrailer is specifiek bedoelt om motoren / scooters te vervoeren. Hierbij kan deze best een zo laag mogelijk chassis hebben, een goot of motorwielklem, veel bindogen en een oprijplaat.

Een bakaanhangwagen is voor algemeen gebruik en zou eventueel ook gebruikt kunnen worden om 1 motor te vervoeren mits aanpassingen zoals motorwielklem, bindogen en een oprijplaat.
2 motoren gaan bij een standaard binnenbreedte van 130 cm echt niet lukken tenzij u deze letterlijk tegen elkaar zet en dan tezamen vastmaakt.

Als u toch 2 motoren met een bakaanhangwagen wil vervoeren, zet deze motoren dan eens naast elkaar (al dan niet geschrankt) en meet de afstanden op, rekening houdend met de vastbindmogelijkheden.

Bekijk voor een bakaanhangwagen zeker eens ons oerdegelijk model: BCW T750 met oprijplaten

Back To Top