skip to Main Content

Wilt u een nieuwe autotrailer kopen? Kom dan zeker eens langs bij Aanhangwagens Louben te rondpunt Wommelgem / Wijnegem (nabij Antwerpen).

Sinds 1967 staan wij garant voor een goede service en kwaliteit als het gaat over verkoop, verhuur, herstellingen en maatwerk van autoambulances.

Wij verkopen de grote bekende topmerken zoals Saris, AnssemsHulco, Ebeco Walltrailers maar ook de oersterke BCW aanhangwagens.
Ons aanbod gaat van een kleine enkelasser tot een zware machinetransporter.

Indien mogelijk vragen wij u om hiervoor eens langs te komen. Zo kan u onze autotransporters in stock, of gelijkaardige modellen eens van dichtbij komen bekijken. Zo heeft u een beter beeld van de kwaliteit, de mogelijkheden, accessoires,… en kunnen wij u beter van dienst zijn.

Autotrailer huren bij Louben
Autotrailer kopen? Lees dan eerst onderstaande belangrijke informatie.

Let op: een autotrailer is geen machinetransporter !

Een machine is altijd een zwaar en vooral een compact gewicht waarbij de laadvloer van een autotrailer slechts voor een klein oppervlakte zwaar belast wordt. Een standaard autotrailer ( geen machinetransporter ) zal vanwege dit zwaar compact gewicht doorzakken tussen zijn dwarsliggers, scheuren aan de dissel tijdens het oprijden en veel andere beschadigingen krijgen op korte tijd.
Dit kan u vergelijken met een naald met daarbovenop 5 kg op uw hand…

Het is dus aan te raden om de laadvloer van een machinetransporter zo smal en zo kort mogelijk te houden. Als de laadvloer te breed is zal het gewicht te veel naar het midden van de dwarsliggers komen en kunnen deze gemakkelijker doorbuigen ( hefboomeffect ). Als de laadvloer te lang is zal het gewicht bij het op en af rijden ver naar achteren liggen waardoor de langsliggers zwaar op buiging belast worden.

Zie onze pagina machinetransporters voor meer informatie en onze modellen.

Wielen naast, of onder de trailer?

  • Een laadvloer tussen de wielen heeft een lagere opstaphoek / oprijhoek.
    Grote wielen, een lager zwaartepunt en een bredere wielbasis zorgen voor een beter rijgedrag.
    Grote wielen hebben minder slijtage vanwege minder omwentelingen.
  • Een laadvloer boven de wielen heeft een bredere laadvloer met dezelfde uiterste maten als een laadvloer tussen de wielen.
    Laag profiel wielen zorgen voor een lagere laadvloerhoogte
Onze autotrailers te koop

Wij beschikken over 3 verschillende merken van professionele autotrailers namelijk Saris, Anssems en van de oerdegelijke BCW.
De autotrailers van BCW kunnen volledig op maat gemaakt worden.

BCW

Bent u op zoek naar een aanhangwagen die tegen een stootje kan.
Een aanhangwagen vervaardigd met ijzersterke eigenschappen.
Kortom een OERDEGELIJKE aanhangwagen !
Dan is deze versterkte autotrailer voor u het geschikte model.

Back To Top