Skip to content

Wilt u een nieuwe kipper aanhangwagen kopen? Kom dan zeker eens langs bij Aanhangwagens Louben te rondpunt Wommelgem / Wijnegem (nabij Antwerpen).

Sinds 1967 staan wij garant voor een goede service en kwaliteit als het gaat over verkoop, verhuur, herstellingen en maatwerk van kippers.

Wij verkopen de grote bekende topmerken zoals Saris, AnssemsHulco, Ebeco Walltrailers maar ook de oersterke BCW aanhangwagens.
Ons aanbod gaat van een kleine enkelasser tot een zware machinetransporter.

Indien mogelijk vragen wij u om hiervoor eens langs te komen. Zo kan u onze kipper aanhangwagens in stock, of gelijkaardige modellen eens van dichtbij komen bekijken. Zo heeft u een beter beeld van de kwaliteit, de mogelijkheden, accessoires,… en kunnen wij u beter van dienst zijn.

KS 306 184 2700 2 handb gekipt zij-voorkant

Kipper aanhangwagen kopen? bekijk eens onderstaande meest gestelde vragen.

Een kipper (kipbare aanhangwagen) wordt vooral gebruikt voor de grote zware karweiwerken zoals vervoer van zand, steen, afbraakmateriaal, grond, tuinafval,…

U kan bij ons kippers verkrijgen met een HTG van 1500, 2000, 2500, 2700, 3000 en 3500 kg.

De meest verkochte kippers hebben een HTG van 2700 à 3000 kg omdat 1 cuub zand +/- 1800 kg weegt en deze kippers een laadvermogen hebben van >= 1900 kg.

Ook kan u best rekening houden met de manier hoe ze dit zand laden. Meestal wordt dit zand geladen met een kraan, die dit zand vanaf een hoogte laat vallen op de kipper. Dit is even een verdubbeling van het gewicht !
Wij raden altijd een kipper aan die sterker gebouwd is dan de lading die hij moet vervoeren.

Wij raden kippers altijd met een elektrische bediening aan

– Een elektrische kipper is veel sneller gekipt dan een manuele kipper, hierdoor bespaart u nuttige tijd.

– Bij een handmatige kipper moet u veel, lang en in beladen toestand zwaar over en het weer gaan met uw arm, hierdoor zal u vermoeid geraken en kan uw arm pijn doen van constant dezelfde beweging.

Opmerking : Veel klanten die een handmatige kipper gekocht hebben komen achteraf terug om deze om te laten bouwen naar een elektrische kipper, dit is dus een dubbele kost !

Indien u het kipsysteem maar heel sporadisch nodig heeft, kan u beter een plateau aanhangwagen kopen en onze elektrische kipper komen huren.

Het is mogelijk om batterij van de kipper op te laden via de auto met een speciale fiche, echter raden wij dit niet aan.

Hiervoor moeten er op de auto en op de aanhangwagen 2 dikke stroomdraden voorzien worden van de batterij naar de speciale fiche.

Het nadeel van dit systeem is dat als je de batterij van de kipper goed wilt opladen, je ( bij wijze van spreken ) helemaal naar de zee moet rijden en terug. In de meeste gevallen zal de batterij van de kipper niet goed opgeladen worden waardoor de batterij leeg zal geraken bij gebruik en waardoor deze ook kapot zal gaan ( vanwege een te lage spanning, dit kan zelfs van de 1ste keer gebeuren ).

Een volgend nadeel is dat je nooit mag vergeten deze fiche uit te trekken voor het kippen wegens 2 redenen: ( dit is eigenlijk een gevolg van een te lage batterijspanning van de kipper. )

– Er zal stroom vloeien van de auto naar de kipper, waardoor de batterij van de auto leeg getrokken zal worden.

– In een extreem geval ( bij een defecte / platte batterij van de kipper ) zal er zodanig veel stroom getrokken worden door de dikke draden met fiche, die hiervoor niet voorzien zijn, en des gevolg heet worden en brand kunnen veroorzaken.

 

Om de batterij van de kipper op te laden wordt altijd aangeraden om deze op te laden met een batterij druppellader op 230V. Hierdoor wordt de batterij over één nacht goed opgeladen.

Een kipper is bedoelt en dus ook gemaakt om zand en stenen te vervoeren. Hierbij wordt de laadvloer over gans de oppervlakte belast.

Een machine daarentegen weegt zwaar, is compact en belast daardoor slechts een paar dwarsliggers. Dit is dan nog meestal dicht tegen het midden van de dwarsliggers waardoor deze niet anders kunnen dan plooien.
Bijkomend als de opbouw van de kipper gebout of geriveteerd is, zal de achterkant er af scheuren bij het oprijden. Dit zeker bij een machine met rupsbanden.

Een ander nadeel is dat een kipper aanzienlijk hoger staat dan een machinetransporter waardoor niet alle machines er op zullen kunnen rijden.

Als u machines wil vervoeren op een kipper raden wij maar 1 merk aan, en dat is BCW !
Deze heeft een versterkt (platen + driehoeksversterkingen) + dikwandig + gelast chassis.
Hierdoor kan deze perfect gebruikt worden voor machinevervoer.

Bijkomend te voorzien:

 • Oprijplaten
 • steunpoten
 • Verlaagde wielen

Een loofrek is tegenover opzetborden goedkoper voor dezelfde hoogte, echter zijn opzetborden de betere optie.

Bij het afkippen van loof blijven er gemakkelijk takken steken in het loofrek die soms redelijk wat kunnen tegenhouden. Bij opzetborden schuift alles er mooi af.

Als je zand gaat halen vliegt er al een hoop zand weg omdat de wind door het loofrek kan. Dit is trouwens ook hinderlijk voor de auto’s achter u. Opzetborden zijn volledig gesloten dus hier kan weinig tot geen wind doorkomen.

Veel professionele tuinondernemer kopen een kipper met 2 setten opzetborden met daarbovenop een vlakzeil zodat het binnenin droog blijft.

Onze professionele kippers te koop:

BCW

Kipper BCW standaard kippend zijdelings

Doelpubliek: professionelen

Voordelen:

 • Zeer sterk gelast chassis
 • Standaard achterwaarts kippend met scharnieren van 5 ton per stuk
 • Grootste kiephoek
 • Sponnen van 40 cm
 • Opstap aan elke hoek
 • Geschikt voor zwaar machinevervoer
 • MAATWERK

Anssems

Kipper Anssems KSX elektrisch zijwaarts bediend chassis

Doelpubliek: particulieren en professionelen

Voordelen:

 • Sterk gelast chassis
 • 3-kants kipper
 • Standaard voorbereid met goten voor oprijplaten
 • Verlaagde uitvoering
 • GEEN houten bodemplaat, veel sterke langsliggers met daarboven de verzinkte plaat.
 • Geschikt voor machinevervoer
 • Normaal gezien snel leverbaar bij ons

Saris

KS 306 184 2700 2 handb gekipt zij-voorkant richting winkel

Doelpubliek: particulieren en professionelen

Voordelen:

 • Gebouten en geriveteerd chassis (gemakkelijk om onderdelen te vervangen)
 • Heel veel modellen verkrijgbaar
 • Veel opbouwmogelijkheden
 • Lage prijs

Wilt u een kipper aanhangwagen kopen maar weet u toch niet goed welk merk of type?

Wij nodigen u graag vrijblijvend uit bij ons in de winkel om deze of gelijkaardige modellen eens te komen bekijken.
Zo heeft u een beter beeld van de kwaliteit, de mogelijkheden en kunnen wij u beter van dienst zijn.

Back To Top