skip to Main Content
Machinetransporter Dreamtrailer met aluminium bak

Wilt u een nieuwe machinetransporter kopen? Kom dan zeker eens langs bij Aanhangwagens Louben te rondpunt Wommelgem / Wijnegem (nabij Antwerpen).

Sinds 1967 staan wij garant voor een goede service en kwaliteit als het gaat over verkoop, verhuur, herstellingen en maatwerk van machinetransporters.

Wij verkopen de grote bekende topmerken zoals Saris, AnssemsHulco, Ebeco Walltrailers maar ook de oersterke BCW aanhangwagens.
Ons aanbod gaat van een kleine enkelasser tot een zware machinetransporter.

Indien mogelijk vragen wij u om hiervoor eens langs te komen. Zo kan u onze machinetrailers in stock, of gelijkaardige modellen eens van dichtbij komen bekijken. Zo heeft u een beter beeld van de kwaliteit, de mogelijkheden, accessoires,… en kunnen wij u beter van dienst zijn.

Machinetransporter kopen? Lees dan eerst onderstaande informatie.

Een machine: een zwaar en vooral een compact gewicht

Een machine is altijd een zwaar en vooral een compact gewicht waarbij de laadvloer van de aanhangwagen slechts voor een kleine oppervlakte zwaar belast wordt. Een standaard aanhangwagen ( geen machinetransporter ) zal vanwege dit zwaar compact gewicht doorzakken tussen zijn dwarsliggers, scheuren aan de dissel tijdens het oprijden en veel andere beschadigingen krijgen op korte tijd.
Dit kan u vergelijken met een naald met daarbovenop 5 kg op uw hand…

Het is dus aan te raden om de laadvloer van de aanhangwagen zo smal en zo kort mogelijk te houden. Als de laadvloer te breed is zal het gewicht te veel naar het midden van de dwarsliggers komen en kunnen deze gemakkelijker doorbuigen ( hefboomeffect ). Als de laadvloer te lang is zal het gewicht bij het op en af rijden ver naar achteren liggen waardoor de langsliggers zwaar op buiging belast worden.

Laadvloer tussen de wielen

Om een machine te vervoeren is het ook aan te raden om een laadvloer tussen te wielen te nemen, omdat hierbij een lager zwaartepunt verkregen wordt die de baanligging sterk ten voordele komt, en het oprijden van machines is gemakkelijker omdat de oprijhoek lager is.

Oprijplaten of oprijklep

Voor zwaar machinevervoer raden wij 2 afzonderlijke oprijplaten aan, die u over gans de breedte kan verschuiven.

    • Op een plat wegdek is een laadklep heel gemakkelijk, echter op een oneffen wegdek ( bv: als u met 1 kant van de aanhangwagen op het iets hogere voetpad staat en met de andere kant op de baan, of op een werf waar de weg vol putten en hobbels zit ) dan zal de oprijklep niet gelijkmatig rusten op de grond en zal hierdoor tijdens het oprijden sterke wringkrachtenkrijgen die zich verderzetten naar zijn bevestigingspunten. Hierbij is dus een grote kans dat de oprijklep krom gewrongen wordt en/ of dat de bevestigingspunten scheuren en zelfs afbreken.
    • Met 2 afzonderlijke oprijplaten heeft u deze wringproblemen niet en weegt het geheel minder ( er zijn zelfs geen gasveren nodig ) wat het bij aankoop al iets scheelt in kosten en achteraf bij onderhoud een hele hoop dure problemen vermeden worden.
Machinetransporters te koop

Ons gamma van machinetrailers bestaat uit 3 verschillende merken namelijk Saris, Hulco en de oersterke BCW aanhangwagens.

Saris

BCW

Bent u op zoek naar een aanhangwagen die tegen een stootje kan.
Een aanhangwagen vervaardigd met ijzersterke eigenschappen.
Kortom een OERDEGELIJKE aanhangwagen !
Dan is deze versterkte aanhangwagen voor u het geschikte model.

Hulco

Voor de Hulco Terrax modellen verwijs ik momenteel naar hun website: http://www.hulco.nl/index.php/nl/aanhangwagens/terrax-minigraver-transporter

Back To Top