Skip to content
Machinetransporter Dreamtrailer met aluminium bak

Wilt u een nieuwe machinetransporter kopen? Kom dan zeker eens langs bij Aanhangwagens Louben te rondpunt Wommelgem / Wijnegem (nabij Antwerpen).

Sinds 1967 staan wij garant voor een goede service en kwaliteit als het gaat over verkoop, verhuur, herstellingen en maatwerk van machinetransporters.

Wij verkopen de grote bekende topmerken zoals Saris, AnssemsHulco, Ebeco Walltrailers maar ook de oersterke BCW aanhangwagens.
Ons aanbod gaat van een kleine enkelasser tot een zware machinetransporter.

Indien mogelijk vragen wij u om hiervoor eens langs te komen. Zo kan u onze machinetrailers in stock, of gelijkaardige modellen eens van dichtbij komen bekijken. Zo heeft u een beter beeld van de kwaliteit, de mogelijkheden, accessoires,… en kunnen wij u beter van dienst zijn.

Machinetrailer kopen? Bekijk eens onderstaande meest gestelde vragen:

Klik op de + om de sectie open te doen

Een machine is altijd een zwaar en vooral een compact gewicht waarbij de laadvloer van de aanhangwagen slechts voor een kleine oppervlakte zwaar belast wordt. Een standaard aanhangwagen ( geen machinetransporter ) zal vanwege dit zwaar compact gewicht doorzakken tussen zijn dwarsliggers, scheuren aan de dissel tijdens het oprijden en veel andere beschadigingen krijgen op korte tijd.
Dit kan u vergelijken met een naald met daarbovenop 5 kg op uw hand…

Het is dus aan te raden om de laadvloer van de aanhangwagen zo smal en zo kort mogelijk te houden. Als de laadvloer te breed is zal het gewicht te veel naar het midden van de dwarsliggers komen en kunnen deze gemakkelijker doorbuigen ( hefboomeffect ). Als de laadvloer te lang is zal het gewicht bij het op en af rijden ver naar achteren liggen waardoor de langsliggers zwaar op buiging belast worden.

Om een machine te vervoeren is het aan te raden om een laadvloer tussen te wielen te nemen. Hierbij wordt een lager zwaartepunt verkregen die de baanligging sterk ten voordele komt en het oprijden van machines is gemakkelijker omdat de oprijhoek lager is.

Voor zwaar machinevervoer raden wij 2 afzonderlijke oprijplaten aan, die u over gans de breedte kan verschuiven.

  • Op een plat wegdek is een laadklep heel gemakkelijk, echter op een oneffen wegdek ( bv: als u met 1 kant van de aanhangwagen op het iets hogere voetpad staat en met de andere kant op de baan, of op een werf waar de weg vol putten en hobbels zit ) dan zal de oprijklep niet gelijkmatig rusten op de grond en zal hierdoor tijdens het oprijden sterke wringkrachtenkrijgen die zich verderzetten naar zijn bevestigingspunten. Hierbij is dus een grote kans dat de oprijklep krom gewrongen wordt en/ of dat de bevestigingspunten scheuren en zelfs afbreken.
  • Met 2 afzonderlijke oprijplaten heeft u deze wringproblemen niet en weegt het geheel minder ( er zijn zelfs geen gasveren nodig ) wat het bij aankoop al iets scheelt in kosten en achteraf bij onderhoud een hele hoop dure problemen vermeden worden.
 • Welke afmetingen heeft deze machine ?
 • Hoeveel is het eigen gewicht ( gelieve hier nog rekening te houden met vuil zoals zand, slijk en volle of lege brandstoftank )
 • Welke bodemhoogte heeft deze machine ?

Machinetransporters te koop

BCW

Machinetransporter Dreamtrailer met aluminium bak

Voordelen:

 • Zeer sterk gelast chassis
 • Warm bad verzinkt
 • MAATWERK

Saris

Saris machinetransporter Magnum Explorer voor

Voordelen:

 • Gebouten en geriveteerd chassis (gemakkelijk om onderdelen te vervangen)
 • Lage prijs
 • Laagste in eigen gewicht

Hulco

Terrax Basic 2 3000 294x150 LK

Voordelen:

 • Sterk gelast chassis
 • Verschillende modellen verkrijgbaar
 • Basic modellen ideaal voor kleine 3 wieler

Wilt u een machinetransporter kopen maar weet u toch niet goed welk merk of type?

Wij nodigen u graag vrijblijvend uit bij ons in de winkel om deze of gelijkaardige modellen eens te komen bekijken.
Zo heeft u een beter beeld van de kwaliteit, de mogelijkheden en kunnen wij u beter van dienst zijn.

Back To Top