skip to Main Content

Wilt u een nieuwe bak aanhangwagen kopen? Kom dan zeker eens langs bij Aanhangwagens Louben te rondpunt Wommelgem / Wijnegem (nabij Antwerpen).

Sinds 1967 staan wij garant voor een goede service en kwaliteit als het gaat over verkoop, verhuur, herstellingen en maatwerk van remorqen.

Wij verkopen de grote bekende topmerken zoals Saris, AnssemsHulco, Ebeco Walltrailers maar ook de oersterke BCW aanhangwagens.
Ons aanbod gaat van een kleine enkelasser tot een zware machinetransporter.

Wij nodigen u graag uit bij ons in de winkel om onze bak aanhangwagens in stock, of gelijkaardige modellen eens van dichtbij komen bekijken. Zo heeft u een beter beeld van de kwaliteit, de mogelijkheden, accessoires,… en kunnen wij u beter van dienst zijn.

Bak aanhangwagen kopen bij Louben
Bak aanhangwagen kopen? Lees dan eerst even onderstaande informatie.

Wat is een bak aanhangwagen

Bij een bak aanhangwagen is de bak van de remorq gelegen tussen de wielen,
hierdoor is de laadvloerhoogte lager dan bij een plateau aanhangwagen.
Een bak aanhangwagen kan dan ook gemakkelijk gebruikt worden om kleine machines zoals een grasmachine, grondfrees,… te vervoeren.
De bak van de remorq is een vaste contructie, dus standaard kan enkel het achterbord geopend worden. Uitzonderlijk kan ook het voorbord geopend worden.

Met of zonder technische keuring ?

Alle aanhangwagens met een MTM of HTG (Hoogst Toegelaten Gewicht) <= 750 kg moeten geen keuring doen, en de bestuurder heeft enkel een B rijbewijs nodig.

Voor alle aanhangwagens met een HTG > 750 kg moet de aanhangwagen een 1ste keuring doen en gevolgd door jaarlijkse keuringen, een aparte verzekering, rijtaks en nummerplaat.
In de meeste gevallen moet de bestuurder ook een rijbewijs BE hebben. (zie uitzonderingsregel wetgeving)

Er zijn geremde aanhangwagens met een HTG van 1350 kg ( en dus een laadvermogen van +/- 1000 kg) die ook op 750 kg beschreven kunnen worden.
Hierdoor heeft u de veiligheid van een geremde aanhangwagen, en een grote veiligheidsmarge in zijn laadvermogen.
Opmerking: Eens beschreven op 750 kg, kan hij niet meer op een hoger gewicht beschreven worden !

Bakaanhangwagen kopen ? Onze modellen:

Saris

Saris beschikt over een groot gamma aan bakaanhangwagens, zowel met houten als aluminium borden.
– De Classic Wood heeft een iets sterkere opbouw vanwege de metalen omkadering, en gebruikt een soort van geplastificeerd hout waardoor het hout langer meegaat.
– De McAlu Pro weegt al snel 30 kg minder en aluminium is een zelfdragende structuur. M.a.w. zeildoppen voor een huif / vlakzeil kunnen sterker gemonteerd worden, heeft geen extra metalen omkadering nodig en de borden moet je nooit vervangen.

Anssems

Anssems beschikt over een groot gamma aan bak aanhangwagens verdeelt in 2 lijnen, de GT en de BSX. Beide met aluminium borden.

  • De GT zijn de basis modellen, ideaal voor de particulier.
  • De BSX zijn de sterke professionele modellen, geschikt voor bedrijven of voor de particulieren die een degelijke remorq wensen.
    De BSX is standaard voorzien met een voorbord dat open kan.

BCW

Bent u op zoek naar een aanhangwagen die tegen een stootje kan.
Een aanhangwagen vervaardigd met ijzersterke eigenschappen.
Kortom een OERDEGELIJKE aanhangwagen !
Dan is deze versterkte aanhangwagen voor u het geschikte model.

  • Versterkt chassis en opbouw
  • Zware spatborden waar je op kan staan en die het wiel en de as beschermen
  • hoog geplaatste verlichting: duidelijker zichtbaar
  • standaard met oprijplaten die onderaan weggeborgen kunnen worden

Ebeco

Een specialeke onder de aanhangwagens, de Walltrailer kan met behulp van zijn handmatige winch bijéén geplooid worden. Handig als je weinig plaats hebt om deze te stockeren (neemt +/- de plaats in van een fiets), of als je deze door een smal padje wil krijgen om in de tuin te stockeren (m.b.v. sidemover).
Door de vele accessoires die verkrijgbaar zijn is hij uitermate multifunctioneel en kan dus voor allerlei doeleinden worden gebruikt.

Back To Top